Spørgsmål
Ændrer det på noget i de islamiske regler, hvis man er forlovet?
Svar
En forlovelse er et løfte om at blive gift. Dvs. som forlovet er man ikke gift. Når man ikke er gift, så er man fremmed for hinanden, og det ændrer selve forlovelsen faktisk ikke på.
Qadri Pasha skriver:
Et løfte om at blive gift i fremtiden, eller at der bare er læst Fatiha, uden at der har været en ægteskabskontrakt er ikke lig med ægteskab.Ahwal Shakhsiyya, art. 41
Rent islamisk er der derfor ingen forskel på, hvad parret på og ikke må sammen, hvis de er forlovede. Det er nemlig kun ægteskabet (nikah), der ændrer på dette.
Qadri Pasha skriver:
Det er tilladt for den forlovede mand at se sin forlovede kvinde, og se hendes ansigt og hænder.Ahwal Shakhsiyya, art. 32
Dvs. der er ikke mere end det, der er tilladt, og det er ligesom hvad der gælder mellem fremmede.
Det er muligt, at det kulturelt kan være anderledes, og nogle kulturer lader forlovede se hinanden uden hijab mm. Men det vil rent islamisk ikke være tilladt, hvis de kun er forlovede.
I nogle kulturer bruger de ordet forlovelse, men parret har i virkeligheden fået nikah (er blevet gift), men er endnu ikke flyttet sammen. Såfremt det er tilfældet, så er de islamisk set ægtefæller, og de religiøse begrænsninger vil ikke længere gælde.
Dog bør de tænke over de sociale og de kulturelle normer, der kan gælde for en nikah, hvor man endnu ikke er flyttet sammen.
Og Allah ved bedst
Waseem Hussain
Kilde
Qadri Pasha, Ahwal Shakhsiyya
Abyani, Sharh Ahwal Shakhsiyya