Forside / Råd & Vedjledning / Drømme om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham)
prophet

Drømme om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham)

Råd & Vedjledning
Spørgsmål

Hvad betyder det, at man ser Profeten (sallallahu ‘alayhi wa sallam) i sin drøm? Hvad hvis han beder en om noget, eller ser anderledes ud?


Svar

Det er en af de største velsignelser, at man ser Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) i en drøm, og noget man skal være meget lykkelig for at opleve.

Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) sagde:

Den, der ser mig i en drøm, vil se mig, når han er vågen.Sahih Bukhari1

Det vil sige, at det svarer til, at man har set Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) rigtigt, og at man vil se og møde Ham i det næste liv.
Særligt hvis man praktiserer Islam i sin dagligdag, vil det være udtryk for ens gode tilstand og opfordring til at fortsætte, som man gør.

Derudover er en drøm, hvor man ser Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) sand og kan ikke være indbildning.
Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) sagde:

Den, der ser mig i en drøm, har set mig rigtigt, for Shaytan kan ikke tage min form.Sahih Bukhari2

At man har set Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) i en drøm, betyder ikke, at man bliver til en Sahabi (Profetens ledsager).

Det er noget, der kun var forbeholdt den generation, der levede for 1400 år siden.
Hvis Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) beder én om at gøre noget, eller lade være med at gøre noget i drømmen, skal man se på, om det Han beder om, er noget, der er tilladt eller ej:

  • Hvis Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) beder om noget, der går imod Islam, så er det fordi, man er kommet til at blande noget andet sammen med drømmen, for det ville Han aldrig bede om. Derfor skal man ignorere den del af drømmen fuldstændigt.
  • Hvis Han beder om noget, der er i overensstemmelse med Islam, så er det anbefalet at gøre, som Han sagde i drømmen. Det er ikke påkrævet, at man gør, som Han sagde i drømmen, men man bør se det som en ære og velsignelse, at Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) ønsker noget af én, og burde derfor gøre sit bedste for at efterleve det.

Hvis man ser Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) på en anden måde end sådan som Han så ud, f.eks. ved at Han er højere, lavere, tyndere etc., så er der en grund til, at man så Ham sådan, og der er et tegn i det.

Der kan så være flere forklaringer på, hvorfor man så Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham) se anderledes ud. Det kan være fordi, det er et tegn på en mangel hos en selv, eller hos muslimerne generelt. Eller det kan være tegn på noget godt hos en selv, eller muslimerne generelt.

For at finde ud af den præcise betydning af drømmen, er det bedst at få drømmen fortolket af en person, der har kvalificeret kompetence til det.

Må Allah retlede os og give os alle glæden ved at se Profeten (må Allahs fred og velsignelser være over Ham).

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Anwar Shah Kashmiri, Faid al-Bari
Manawi, Faid al-Qadir
Ibn Hajar, Fath al-Bari
Nawawi, Sharh Muslim

  1. Hadithen er sahih
    من رآني في المنام فسيراني في اليقظة ولا يتمثل الشيطان بي []
  2. Hadithen er sahih
    من رآني في المنام فقد رآني حقا فإن الشيطان لا يتمثل []