Forside / Kilder / Bøger / Tafsir / Ulum al-Quran
Ulum al-Quran er en bog, der beskriver Koranens historie. Bogen går i detaljer med, hvordan Koranen er blevet åbenbaret og bevaret indtil i dag.

Ulum al-Quran

Tafsir
Bog
Ulum al-Quran er en bog, der beskriver Koranens historie. Bogen går i detaljer med, hvordan Koranen er blevet åbenbaret og bevaret indtil i dag. Derudover indeholder bogen også svar på orientalisters angreb på Koranen. Bogen er oprindeligt skrevet på urdu, men findes oversat til engelsk.

Forfatter
Muhammad Taqi Usmani (nulevende) er fra en familie af store lærde i Pakistan. Han har tidligere været Shariah-dommer, og er nu fungerende vicepræsident for Dar al-Ulum i Karachi, og derudover har han også har adskillige ledende administrative poster i forskellige bankers Shariah Boards samt Majma al-Fiqhi (international sammenslutning af lærde). Ud over at være uddannet mufti indenfor Hanafi-skolen, og have undervist i adskillige år i Dar al-Ulum i Karachi i Pakistan, så er er han også uddannet indenfor blandt andet moderne jura. Hans store viden indenfor Islam og hans indsigt i og forståelse for nutidens udfordringer har gjort ham til en af verdens absolut ledende lærde. Han er f.eks. blandt pioneerne indenfor de moderne islamiske finansielle systemer og det islamiske bankvæsen. Han har forfattet mange tekster, både på urdu og arabisk, især indenfor moderne finansielle problemstillinger, men også indenfor hadith, hvor han har skrever, hvad der nævnes som den bedste sharh af sahih muslim, kaldet ‘Takmila Fath al-Mulhim’.