Forside / Tilbedelse / Bønnen / Udførelse af bønnen / Hvad hvis det gør ondt, når jeg prøver at sidde på sunna-måden under bønnen?
prayer_sit

Hvad hvis det gør ondt, når jeg prøver at sidde på sunna-måden under bønnen?

Udførelse af bønnen
Spørgsmål

Når jeg prøver at sidde på sunna-måden under bønnen, så får jeg ondt i knæene. Behøver jeg stadig at sidde på sunna-måden?


Svar

Man skal så vidt muligt prøve at sidde på sunna-måden, når man skal sidde under bønnen, men hvis sidde-stillingen resulterer i smerter, så kan man godt ændre den, så man sidder mere behageligt.

Hvis man sidder med smerter, vil ens koncentration være i smerterne frem for bønnen. Derfor er det i orden, hvis man ændrer på sin sidde-stilling for at kunne sidde lidt behageligere og dermed kunne koncentrere sig bedre i bønnen. Dog bør man ændre den sådan så man sidder så tæt på sunna-måden som muligt.

Det er værd at huske, at hvis man ikke er vant til at sidde på sunna-måden, så skal kroppen lige have lidt tid til at vænne sig til det.

Især i starten kan der forekomme en del ubehag, men kroppen vil langsomt vænne sig til det. I en sådan situation kan man stille og roligt prøve at vænne sig til at sidde sådan.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Ibn Abidin, Radd al-Muhtar