Forside / Tilbedelse / Bønnen / Tilawa & sahw (sajda for recitation & forglemmelse) / Rejse sig for at bede færdigt, men imamen laver sahw?
sahw

Rejse sig for at bede færdigt, men imamen laver sahw?

Tilawa & sahw (sajda for recitation & forglemmelse)
Spørgsmål

Fem personer beder fællesbøn sammen. De er nået til 2. raka. Så kommer der en person, som stiller sig i rækken, og bønnen forsætter til 4. raka, hvor imamen siger Salaam til begge sider.
Den person, som kom i anden raka, rejser sig op efter imamen har sagt Salaam til den ene side. Imamen sidder stadig i den samme stilling som før, og lige pludselig kommer imamen i tanke om, at han har glemt en wajib handling. Imamen laver forglemmelses-knæfald (sajda sahw).

Hvad skal den person gøre, som rejste sig op, da imamen sagde Salaam til den ene side?


Svar

Det korrekte vil være, at den person, der rejste sig, følger med i “forglemmelses-knæfaldet” (sajda sahw).

Dvs. han skal droppe at stå op, og gå med ned i forglemmelses-knæfaldet (sajda sahw), som imamen er i. Når imamen så laver salam igen, fortsætter han, som han ellers ville have gjort.

Dette gælder så længe, at ham der rejser sig op ikke har lavet knæfald (sajda) for en ny enhed (raka). Hvis han har lavet knæfald (sajda) for en ny enhed (raka), så skal han ikke følge med i forglemmelses-knæfaldet (sajda sahw).

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Kasani, Badai al-Sanai
Ibn Nujaym, Bahr al-Raiq