Forside / Tilbedelse / Tahara (wudu & renlighed) / Wudu / Kan man læse en bog om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være med Ham), selvom man ikke har wudu eller har menstruation?
profeten

Kan man læse en bog om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være med Ham), selvom man ikke har wudu eller har menstruation?

Wudu
Spørgsmål

Kan man læse en bog om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være med Ham), selvom man ikke har wudu eller har menstruation?


Svar

Man kan godt læse en bog om Profeten (må Allahs fred og velsignelser være med Ham), selvom man ikke har wudu eller har menstruation.

Det vigtige er at huske, at man ikke direkte må røre koranvers i bogen, hvis man ikke har wudu eller har menstruation.

Dvs. hvis man f.eks. har en bog om profetens liv, så vil der med garanti være steder, hvor der vil stå et koranvers midt i det hele. I en sådan situation må man ikke røre selve koranverset.

Dvs. den del af papiret/teksten, hvor selve koranverset står på, må man ikke røre, medmindre man har wudu. Men resten af bogen, papiret og teksten må man godt røre, selvom man ikke har wudu eller har menstruation.

Så man skal være lidt varsom omkring, hvor man stiller sine fingre og hænder, når man læser en sådan bog, eller når man bladrer i den, hvis man ikke har wudu eller har menstruation.

Det vil være bedre at have wudu ,før man læser en sådan bog, såfremt det er muligt.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Birgivi, Dhukhr al-Mutaahhilin
Ibn Abidin, Manh al-Waridin