Forside / Tilbedelse / Tahara (wudu & renlighed) / Hygiejne, urenheder & toiletbesøg / Må man sige “Bismillah”, hvis man laver wudu på toilettet?
Toilet

Må man sige “Bismillah”, hvis man laver wudu på toilettet?

Hygiejne, urenheder & toiletbesøg
Spørgsmål

Under emnet ’Wudu’ står der, at det er sunna at starte sin wudu med ”Bismillahi ar-rahmani ar-raheem”. Men hvad hvis man laver wudu på toilettet, må man så sige det der?


Svar

Hvis man lukket låget på wc-kummen helt ned, så vil det være tilladt at lave den dhikr, der er relateret til wudu som at sige ”Bismillahi ar-Rahmani ar-Raheem” ved håndvasken.

Dette skyldes, at toilettet er det område, hvor man bogstavelig taget urinerer eller laver afføring, og i vore dage bruges det rum vi kalder “toilettet” ikke kun til det formål, men der er typisk også et badeværelse og måske vaskemaskine og lignende.

Typisk er det også i dette rum, at man laver wudu, børster tænder og andet. Dette tages i betragtning sådan, at hvis man har skyllet ud, og lukker låget på wc-kummen, så vil det svare til, at “der ikke er noget toilet”, og derfor vil det være i orden at sige sin dhikr ved håndvasken.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Ibn Abidin, Radd al-Muhtar