Forside / Kilder / Bøger / Fiqh / Maraqi al-Falah
Maraqi al-Falah er nok den mest kendte sharh (kommentar) som Shurunbulali har skrevet til sin grundtekst kaldet ”Nur al-Idah”.

Maraqi al-Falah

Fiqh
Bog
Maraqi al-Falah er nok den mest kendte sharh (kommentar) som Shurunbulali har skrevet til sin grundtekst kaldet ”Nur al-Idah”. Maraqi al-Falah er en kortere udgave af den noget længere bog ’Imdad al-Fattah’. Bogen begrænser sig til ’ibadat’ (tahara, bønnen, fasten, zakat og hajj), men til gengæld går imam Shurunbulali i dybe detaljer indenfor især tahara, bønnen og fasten. Bogen udemærker sig ved at være sat op på en meget systematisk måde og inddrage mange detaljerede problemstillinger, og give beviser i form af hadith og koranvers. Maraqi al-Falah er en bog for avancerede fiqh-studerende og studeres den dag i dag bredt i den muslimske verden.

Forfatter
Abu al-Ikhlas Hasan ibn Ammar ibn Ali al-Shurunbulali  (d. 1659) flyttede som ung til Kairo, hvor han studerede med datidens lærde i blandt andet al-Azhar. Han var kendt som en dygtig elev, og blev senere selv underviser og gjort til datidens reference for fatwa indenfor Hanafi-skolen i området. Hans store viden gjorde ham i stand til at verificere indenfor forskellige holdninger i Hanafi-skolen, og han efterlod en række tekster, som f.eks. Nur al-Idah, der stadigvæk studeres den dag i dag.