Forside / Fasten / Daglige problemstillinger som fastende / Vil det bryde fasten hvis man kommer til at sluge noget vand under wudu?
mundskyl

Vil det bryde fasten hvis man kommer til at sluge noget vand under wudu?

Daglige problemstillinger som fastende
Spørgsmål

Vil det bryde fasten hvis man kommer til at sluge noget vand under wudu?


Svar

Hvis man er vidende om, at man faster, men ved et uheld kommer til at sluge noget vand under wudu, så vil det bryde fasten.

Dette er fordi, at hvis der kommer noget ind i fordøjelses-systemet, så vil det bryde fasten. Undtagelsen til det er, hvis det sker pga. glemsomhed.

Men hvis man er bevidst om, at man faster, og alligevel kommer til at sluge noget vand under wudu, så sker det ikke pga. glemsomhed, og derfor vil det bryde fasten.

Så skulle man være i gang med at lave wudu, hvor man kommer til at hoste, og med en reflekshandling sluger noget vand, så vil det bryde fasten.

Det vil kun bryde fasten, hvis man er 100% sikker på, at man slugte vand. Så længe man ikke er helt sikker på det, går man ud fra, at man ikke har slugt noget og fortsætter fasten som normalt.

Hvis man skulle komme til at gøre sådan, så skal den dag fastes om, og resten af dagen skal man opføre sig som om, man faster alligevel.

Man er ikke syndig, hvis man ved et uheld kommer til at bryde fasten

I øvrigt betyder det ikke, at man skal stå og spytte ekstra meget ud, når man laver wudu. Man laver wudu som normalt, men er bare påpasselig med at få vandet ned mod det bagerste af munden.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Rafi Usmani, Dawabit al-Muftirat
Ibn Abidin, Radd al-Muhtar