Forside / Fasten / Daglige problemstillinger som fastende / Bryder det ens faste, hvis man bevidst sluger madrester i munden fra suhur (fra inden Fajr) ?
food (2)

Bryder det ens faste, hvis man bevidst sluger madrester i munden fra suhur (fra inden Fajr) ?

Daglige problemstillinger som fastende
Spørgsmål

Bryder det ens faste, hvis man bevidst sluger madrester i munden fra suhur (fra inden Fajr) ? Altså man vågner, spiser suhur, sover igen, vågner (fx omkring dhuhrs tid) og kan derefter mærke nogle rester i munden, og disse rester sluger man.


Svar

Man skal se på størrelsen af det, der sidder fast mellem tænderne, fra før fasten startede.

  • Hvis størrelsen på, hvad der sidder fast mellem tænderne, fra før Fajr, er mindre end en kikært, så vil det ikke bryde fasten at sluge det. I et sådan tilfælde vil det ikke bryde fasten, uanset om man sluger det bevidst eller ved en fejl.
  • Hvis størrelsen på, hvad der sidder fast mellem tænderne, fra før Fajr, er ligeså stor eller større end en kikært, så vil det bryde fasten at sluge det. I et sådan tilfælde, vil det bryde fasten, uanset om man sluger det med vilje eller ved en fejl.

Generelt skal man sørge for at få “renset ud” i munden inden fasten starter, og selvom det er en lille smule (under en kikært), der sidder fast, så bør man sørge for at spytte det ud fremfor at sluge det.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Rafi Usmani, Dawabit al-Muftirat
Ibn Abidin, Radd al-Muhtar