Forside / De Islamiske Videnskaber / Koranen / Vigtigheden af at ophøje Koranen og behandling af Koranen under studier
Quran

Vigtigheden af at ophøje Koranen og behandling af Koranen under studier

Koranen
Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål vedrørende studie af Koranen.

Hvordan skal man behandle en kopi af Koranen, som skal bruges i forbindelse med grammatisk og lingvistisk studie? Min tvivl drejer sig om wudu og placering (at denne ligger i ens taske) af denne kopi.

Dertil er der en del ikke-muslimer, der går rundt med disse kopier og behandler disse som hver en anden kopi, der skal bruges til studium. Har vi som muslimer et ansvar for at fortælle ikke-muslimer, hvordan de skal behandle disse helllige kopier?


Svar

Spørgsmålet drejer sig om noget helt centralt. Nemlig at have respekt for tegnene på vores religion. Desværre ser man tit, at dette er noget, vi som muslimer er stærkt på vej med at miste, eller måske allerede har mistet.

Undertiden ser man muslimer, der bare smider Koranen, som om det var enhver anden bog. Eller er ligeglade, hvis Koranen falder ned, eller måske ligefrem bruger den som en hovedpude.

Eller folk der uddeler løbesedler og andet, hvor Koranen er skrevet på, og bagefter lukker øjnene for, at deres uddelte løbesedler, med Koranen på, flyver rundt, lander på jorden, bliver trampet på og smidt i skraldespanden som al andet affald.

Og til Allah klager vi vores nød.

De lærde forklarer, at en af grundene til, at vi muslimer har så mange problemer i dag, er, at vi har mistet respekten og ophøjelsen af Allahs tegn og Islam.

Et af muslimernes varetegn, og hemmeligheder bag deres succes, har været deres store respekt for Allah, Islam og de ting, der repræsenterer Islam.

Men da muslimerne tabte den respekt for Allah, så tabte de også andres respekt, for at man var muslim.

Vil Allah ophøje, give respekt og ære til dem, der ikke respekter Hans tegn og religion?

Vis at Islam er ophøjet ved at respektere Islam og dets tegn, og du vil genvinde din tabte respekt som muslim.

Med hensyn til selve spørgsmålet, så skal du behandle den som enhver anden kopi af Koranen, dvs. med respekt og ophøjelse.

Du kan ikke røre Koranen uden wudu, men du kan godt røre tasken, den er i uden wudu.

Undgå så vidt muligt, at lægge tasken på gulvet i klassen og bussen mm.

Det er dybt beklageligt, at ikke-muslimer behandler Koranen på den måde.Vores ansvar som muslimer ligger i de muligheder vi har for at kunne fortælle dem, at de bør behandle den med respekt, og så forholde os til om det ville gøre en forskel at sige det eller ej.

I det omfang, at det er muligt, bør man gøre dem opmærksomme på, at de har at gøre med en hellig bog, og at de bør behandle den med dertilhørende respekt.

Faktisk bør vi som muslimer behandle Bibelen og Toraen med respekt, ligesom med Koranen. Så vi bør have wudu, selv når vi rører Bibelen og Toraen, og vi bør også samle dem op, hvis vi ser dem på jorden, ligesom vi ville gøre med Koranen.

Det er måske en måde, hvorpå vi som muslimer kan fortælle dem, at man bør behandle sådanne bøger med respekt, dvs. at det gælder dem alle tre og ikke kun en af dem. At mange ikke-muslimer har mistet respekt for Bibelen og Toraen også, gør det bare endnu værre.

Må Allah tilgive os vores mangler.

Må Allah belønne dig for din bekymring for Hans bog og ord, og må Han gøre os alle lige så opmærksomme på at respektere Hans tegn.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.