Forside / Tilbedelse / Bønnen / De obligatoriske bønner & witr / Er bønnen gyldig, hvis man beder i sidste minut og bedetiden går ud?
tid

Er bønnen gyldig, hvis man beder i sidste minut og bedetiden går ud?

De obligatoriske bønner & witr
Spørgsmål

Hvis man ved et tilfælde kommer til at bede bønnen ret sent, sådan så der f.eks. kun er et minut tilbage af bønnen. Er bønnen så gyldig, hvis man når at sige Allahu Akbar inden den går ud, men når man afslutter bønnen, så er tiden for bønnen gået ud?


Svar

Så længe man når at starte bønnen ved at sige den indledende takbir (sige “Allahu Akbar”), før tiden går ud, så er bønnen gyldig, også selvom resten af bønnen vil blive bedt udenfor tiden.

Så hvis man har glemt at bede Dhuhr f.eks. og der kun er 1 min tilbage, men man når at sige “Allahu Akbar” og starte bønnen, så er bønnen gyldig, og man skal bede den færdig. Også selvom Asr’s tid skulle begynde lige efter man startede bønnen.

Men hvis man ikke nåede at sige “Allahu Akbar”, før tiden gik ud, så har man misset bønnen indenfor dens rigtige tid, og skal bede den som en forsinket bøn (qada).

Det gælder for alle bønnerne, undtagen for Fajr, fordi når Fajr går ud, så er det ikke tilladt at bede indtil solen er stået et stykke op (ca. en spydslængde) over horisonten.

Dvs. man skal nå at bede Fajr færdig, før tiden går ud.

Husk på, at selvom bønnen er gyldig på den her måde, betyder det ikke, at man bevidst skal forsinke bønnen, indtil man lige akkurat kun kan nå at starte den.

At noget er gyldigt, betyder ikke, at man absolut skal gøre det.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Shurunbulali, Imdad al-Fattah
Ibn Abidin, Radd al-Muhtar