Forside / Kvinderelaterede emner / Tøj, udseende & andet (kvinder) / Tage tørklædet af foran ikke-muslimske kvinder?
tage_af

Tage tørklædet af foran ikke-muslimske kvinder?

Tøj, udseende & andet (kvinder)
Spørgsmål

Er det tilladt for en muslimsk pige, som går med tørklæde at vise sit hår til ikke-muslimske piger?

Jeg har hørt, at det ikke er tilladt. Men hvis der er tale om en gruppe muslimske søstre, og der iblandt dem er pålidelige ikke-muslimske kvinder, er det så tilladt at tage sin islamiske påklædning af, for ikke at gøre det svære for sig selv?


Svar

Udgangspunktet er, at en muslimsk kvinde skal tildække sig foran ikke-muslimske kvinder, som var det fremmede mænd.

Derfor er det ikke tilladt for hende at tage tørklædet af, have åben hals eller andet foran ikke-muslimske kvinder, præcis som foran fremmede mænd.

Men der kan opstå situationer f.eks. med familie, ved sammenkomster, omklædningsrummet til gymnastik og lignende, hvor det vil være tilladt at tage det af foran ikke-muslimske kvinder.

Dette gælder under forudsætning af, at hun stoler på dem, sådan så de f.eks. ikke vil beskrive hende eller tage billeder af hende uden tørklædet på.

I Shafi-skolen er der en holdning, der tillader, at hun kan tage det af foran ikke-muslimske kvinder uanset årsagen, så længe hun ikke er bange for tiltrækning fra dem.

Under alle omstændigheder gælder det kun foran kvinder. Det kan ikke tages af foran fremmede mænd, så hvis der er fremmede mænd til stede, er det ikke tilladt.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Nahlawi, Durar al-Mubaha
Mousuli, Ikhtiyar
Ibn Abidin, Radd al-Muhtar
Zailai, Tabyin al-Haqaiq