Forside / Kvinderelaterede emner / Menstruation / Gør det noget, at man under sin periode (når man har menstruation) hører Koranen og kommer til at sige nogle af de vers, man hører?
quran

Gør det noget, at man under sin periode (når man har menstruation) hører Koranen og kommer til at sige nogle af de vers, man hører?

Menstruation
Spørgsmål

Gør det noget, at man under sin periode (når man har menstruation) hører Quran og kommer til at sige nogle af de vers, man hører? Eller at man under sin periode prøver at lære nogle suraher udenad? Er det tilladt?


Svar

Det er ikke tilladt for en kvinde at røre eller recitere Koranen, når hun har menstruation.

Man kan godt tænke Koranen inde i sig selv, og man kan også godt lytte til Koranen, men man skal være opmærksom på, at man ikke kommer til at sige nogle af de vers, man hører.

Dog kan en kvinde, der har menstruation godt læse vers fra Koranen, med hensigt om dua’.

Det vil sige, at hvis man f.eks. plejer at læse Ayat al-Kursi, Surat al-Falaq inden man sover eller andet i den stil, så må man godt gøre det stadigvæk, selvom man har menstruation. Men man kan ikke læse Koranen med hensigt om at ville læse i Koranen.

Ovenstående er baseret på Hanafi-skolen.

I Maliki-skolen kan en kvinde, der har menstruation, godt recitere Koranen, men uden at røre den.
Hvis hun er underviser eller elev, hvor hun har brug for at røre Koranen i den forbindelse, så vil det også være tilladt at røre den i følge Maliki-skolen.

I situationer, hvor det kan blive nødvendigt, kan man følge den holdning.

 

Og Allah ved bedst,

Waseem Hussain.

 

Kilde

Birgivi, Dhukhr al-Mutaahhilin
Ibn Abidin, Manh al-Waridin
Dardir, Sharh al-Kabir
Dasuqi, Hashiyat Dasuqi Ala Sharh al-Kabir